HACKED!

Disaat aku melabuh kan ponggong di port biasa aku di bilik, terdetik jantong hati aku untuk mencoret sedikit sebanyak update dan sapu sikit-sikit sawang labah-labah yang menyelaputi belog aku nih. Haish. Tengok last post aku, megeluh besau aku.

Terime kasih kepade yang meng-hack. Alah, jangan risau, aku kenal je sape yang hack. Sebab nye? situasi tu berlaku depan mata aku, lagi pon, beliau sendiri telah meng-reveal-kan diri dengan menaip name sendiri dalam post tuh. Bijak.

Nak delete...tapi, tape lah. Sekali sekala kan.

Ok la, one at the time la aku update. Asal ade je lah, kan kan kan?

aku lawa :))

miera
farah
syela
yana

are the prettiest in the world ! HAHA

SPOILER ALERTS

*NOTE : This post contains spoiler of The Mentalist series, Season 2 Episode 14, Blood in, Blood out*

"Let's take a break from The Mentalist, shall we?"

I said to myself. But the other side of me says "NO", cause it reminds me of some little competition that has been going on between me and my big brother, Along.

Urghh! Bersengkang mata aku menonton The Mentalist, and tersangat-sangat nak habiskan sebanyak episode yang boleh. Ni semua angkara Along aku, He's a big fat SPOILER. *It's a figurative speech yeah, not some kind of hatred feeling towards him*

Beliau addited dengan The Mentalist sekarang, and perangai beliau? akan habiskan ape-ape aje series yang ade dalam computer beliau selagi ada waktu. In contrast with me, aku steady je, Ilek-ilek je menonton. Cool babe, the series is there, no need to rush.

Selalu nye aku akan layan series waktu makan, err, that explains my fatness. *berbaur kutukan diri sendiri* and turns out, a habit to 432. *Sorry guys, but aku sure korunk tak end up gemuk cam aku*

Back to the topic, so, bile beliau one episode ahead, beliau akan kacau aku yang tengah menonton. Usually aku suruh beliau tunggu aku finished that current episode, and the next one, planning to watch it together. YES. But, one time, he spoiled the best episode, well, second best episode.

Wah! This is big! I hate to be spoiled! haha, Tak suspend ah. OK OK, I'm a bit spoiler myself, err, mood spoiler. Kalau-kalau tengah menonton series yang dah aku tonton dengan 432, aku sure bagi hint, and say : "Part ni best, Tengok-tengok!"

Well, I only did that because in case they missed it, So, I am such a HINTER, not a SPOILER.

*Tu la, tanak aku annoy with such thing, better pay attention, HAHA*

Satu hari, tengah nak kejar episode yang abang aku tengah tengok, aku grab peluang masa beliau pegi solat Jumaat. Kihkih. Aku watch about 30 minutes ahead of him. Huhu. Beliau balik, and bajet nak spoil dekat aku.

Beliau datang bilik aku dengan trademark aku-datang-untuk-spoil-ni : KAK YUUUUUUUUUUU~~~!!

Dari jauh lagi aku dengan suare beliau, maka, dengan sepantas kilat aku bertindak, Hit pause, and minimize GomPlayer supaya beliau tidak dapat detect episode yang aku tengah tonton, and then pura-pura tido.

Dengan senyuman sinis beliau, dan berkata dengan penuh bangga :

"Cho bawak girlfriend die~!" 

Huh, aku tersenyum sinis, dalam hati, "HAHA! aku dah tengok part tuh!" tapi, aku acting macam nak keluar pukul-pukul beliau and kejar-kejar macam budak kecik dalam rumah, except that, both gemuk-gemuk dan besar. Mujur rumah atas tanah and rumah batu, kalau rumah papan? Tak ker runtuh? Or kalau kitorang duk umah kayu, rasenye, kitorang tak gemuk, Maybe.

One of the scene ; Agent Cho is on the right
Aku berlari-lari menuju ke port beliau. Err, computer port. Sambil dalam pejalanan tadi, aku dah kumpulkan semua maklumat episode tuh.

Aku let it out in one breath :

"Cho ade gang. Playboy gang. Name die Ice Man, girlfriend die kene pukul nanti, Cho marah giler...SEMART GILE CHO~!"

Aku tak habes lagi nonton episode tuh, like I said, aku ahead 30 minit je. Aku lari masuk bilik, and yes, di kejar abang aku. HAHA.

Beliau jerit : "SPOILER ALERT~! SPOILER ALERT~!"

Aku gelak besar. HAHAHAHA. Aku spoil episode paling best! Aku sambung balik menonton. Pergh! PART BEST! Aku berlari-lari lagi pegi kat port abang aku, sambil tiru trademark spoiler die : ALOOOOOOONG~~~~~~!

Beliau boleh tahan juga cepat bertindak, tutup pintu , kunci dan jerit "LALALALALALALALALALA" supaya suare aku tidak mencapai telinge beliau. CIS. Aku sekuat hari jerit spoiler "ALONG~! CHO BUNUH ORANG~"

Aku tak puas hati, tak dapat spoil part best, masuk bilik lagi, dan sambung menonton, Okay, actually the best part, is a fake. I made that up. It's a FAKE SPOILER so that bile beliau menonton, fikiran beliau akan tertumpu dengan info yang aku kasik tadi, and tertunggu-tunggu scene tersebut. OH! itu bukan pleasure menonton. TIDAK.

I can be as annoying that I can. Aku call rumah aku, yep, My HOME. And guess who's port near to the telephone? My bro's. HAHA.

Along : HELLO?
Aku : ALONG, CHO BUNUH ORANG~!

*hang up* HAHA.

That's it guys, If you guys HATE spoilers too, then don't spoil it to others. Bet you know how they feels, right? And, even if you LOVE spoiler alert, err, just keep it to yourself.

Haha. Sekarang, beliau still ahead, because aku salu bangun tengahari *ish ish ish* and beliau spend waktu aku tido dengan topup episode-episode. SHIT.

Hari ni beliau datang, konon nak spoiler, tapi aku cakap, "Aku tengok habis dah, bluweek! dengan season 3 sekali, Aku je ade season 3, Long~" *aku tipu, hehe, biar beliau rase takut, takut aku spoil* HAHA

Tapi, kantoi, beliau konon nak discuss about the last episode, *SHOOT, the last episode is always the best one* Then I stopped him, and ugut, kalau he intends to spoil me, aku tanak kasik season 3. HAHAHA! Shut him mouth right there! I'm good at blackmailing I think.

THE MENTALIST

The Mentalist, Yes. Baru nak layan. Tawu tawu, korunk nak cakap macam tuh, Tapi. Get this, Aku penah attempt tu download the series while it aired 12 episodes of season 1. Pikir-pikir, "Macam sempat je nak catch uh, series baru ni"  bermonolog dalaman disitu.

Download satu episode, mintak restu ngan kakak aku whether this series is worth downloading or not, she said, "NO".

YEASH. The big ass NO there. So, I say, this is her fault that I was left-out 2 seasons of it. No worry. I catch it up right away, thanks to Miera exactly. And now, I downloaded the 3rd season which was still airing. Great, isn't it?

Simon Baker, you'd probably known him from, The Guardian? Or ade sape-sape watch "Smith"? Gosh, I need that series so badly. He's character in The Mentalist, is so interesting, I like it. OH! couldn't help myself falling for Agent Cho, and Agent Rigsby!




This is Agent Cho, I know I know. You noticed the Korean look. But that's not it. Beliau sangat cool dalam series ni. WAH! I'm struck by the love cupid ~







And, I know you can guess by now, This is Agent Rigsby. I couldn't help but noticed he kinda looks like BUZZ LIGHTYEAR. HAHA. Dengan badan tegap macam tuh, definitely, kalau ade Toy Story Live Action, he's up for the part. Seriously. :D









Want to say no more. But, currently addicted to this series. As always.

NEW LOOK :)

So how? jealous much? *ayat dalam cougar town* Haha.

Okay Okay, I know the complaint ;

"Blog template ni berat sangat, banyak mende nak kene load..."

Ye, ye, tapi, aku satisfied. I like it. And, swear that malas nak tuka dah. Haha. Anyway, I get you wanted, Syela *yes, I know it was you who commented as guess on the shout box* the 'Like' button.

Certain people might say, "Alah, senang je nak letak 'Like' button tuh, kecoh"  Tapi... look at my blog template la derr, bukan nye the whole page for the whole posts, kene click 'Read more' ala-ala magazine punye sites. Kinda my style if you noticed.

SO, bile try nak letak macam orang laen, which is under the post, kinda bizarred that way, look like something wrong, the 'Like' button is all over the place dude. It was a mess. So, I have to googled up, and took me the whole evening to fix it.

Go through the HTML shit things, and play along a lil bit try and error. And, Viola~! Just what I needed. I put  it right after the post title so it wont mess up the whole thing.

Fheww! Terpakse private jap. Alah, tanak la orang tengok blog terabur, MALU. hurm, pikir-pikir balik, takkan ade pulak orang yang rajen nak datang tengok blog I *sadis*

The slider thingy up there, is kinda the toughest thing I had to edited. Yes, it comes with the template, but the contains is what I'm talking about. Takes a lil bit some time there. And, other than that.. is kinda what I had spiced up.

The question is, should I put the nuffnang thingy? *basically, I ask Farah this one* 

To speak of the truth, I had ONCE put the nuffnang on my page, that doesn't last long. I hate it. HAHA.

The other disadvantage of this blog template is, it needed to be pictures on every posts. And it must be in landscape state, otherwise, it would look like, what they say, awful stretched pictures. *Sigh*

Anyhoo, I like it. Feel like lying down my bed with full satisfaction. Hoh!

Sebenarnye la kan, nak kene edit banyak lagi ni kat blog ni, tapi, tape la, cukup la setakat ni dulu. Previous pages, needed to fill up with some pictures, and those fancy clickable button above the search box needed to be edited nd photoshoped with something else. ARGH! A lot of work.

Would you, click the 'Like' button as a sign that you loved the new look?

TOO GOOD TO BE TRUE

Kadang-kandang *kadang*, orang akan menyatakan apa sahaja untuk membuat hati seseorang itu gembira. Yes. Aku pon kadang-kadang did the same. Tapi, apabila sesuatu kenyataan itu terlalu perfect, sehingga tiada cacat celanya, mungkin satu kemusykilan timbul di minda.

Ok. Stop berkias Nurul Ain. Hit it.

Aku teringat, zaman aku kanak-kanak ribena lagi. Well, aku dan Yuta *abg Yura* ibarat, kawan rapat. Always share things. Walopon aku selalu bersikap kejam terhadap beliau, tapi, beliau still anggap aku kawan dan kakak beliau. Katanya ;

Yuta rase, Kak Yu sorang je yang anggap Yuta adek-beradek kat sini.

You should know, he's adopted, as well as Yura. *Long story, get back to that later* Aku teringat nak tulis ni sebab ape? Sebab tadi aku pegi Mydin. *err....* Let's cut to the chase.

Yuta salu cerita, die ade kawan. Mix omputeh. Irvan ke Irwan something like that. Seems like, Irvan ni ade abang, namenye Steve. Steve Muhammad. Die cakap, Irvan ni, matanya biru, ramai budak-budak pompuan minat kat beliau.

Aku dalam hati cakap ; *Cis, kau mix, kene kawan ngan mix jugak ke? Ciz*

(Notice the two foreign names , Yuta n Yura, you should assume it now that they're mix Japanese)

Ok, berbalik kepada cerita-ceritu tadi. Nak dijadikan cerita, Kakak I amek SPM, Mak I nak temankan beliau kat Kota Bharu nuh. Err.. Maahad Muhammadi Lilbanat. Sewa rumah kat sana, then aku pon join sekali. Ade satu minggu tu, Yuta tinggal sorang-sorang kat umah *Mebi* kes ayah aku and Yura datang lawat kat KB.

Yuta told me that, his so-callled friend, Irvan, datang umah, dengan abang beliau. Steve. Steve jalan-jalan sikit dalam rumah, then konon-konon tanye la pasal adek beradek Yuta ni. Yuta stated, aku ni tembam-tembam, gemuk la senang cerita. Then, Steve cakap, beliau tak suke pompuan kurus, and me, is kinda his type. *ceywah* Time Yuta cerita tuh, aku pikir,

"Seronok gilerrr kalau dapat pakwe kacuk mat salleh ni"

Aku wat muke kerek, macam not interested la konon, CIS. Then, kononnye, Steve kirim salam la kat aku. Wah. Aku macam tanak pandang dah orang laen, nak tunggu Steve je la kalau macam ni. And tiap-tiap hari die balik dari sekolah, update aku ngan cerita Steve beliau. But who's to say, aku tak penah tengok pon Steve ni. Hanya mampu membayangkan mukenye yang bak kate Yuta, macam Jamie Oliver.

Tup-tup, cerita Steve ni, senyap macam tu je, tade dengar khabar la kan. Then, I wonder, was all that stuff, are just something he made up? But, what's the point? Haa... there it is. Maybe, he loves watching me foolishly believed in him, and kinda fun to fool me that way, OR, he just wanted to make me feel less worried about not having a boyfriend or me having thoughts about not being good or pretty enough to have someone crush on me? Maybe. To put it in simple words, to increase my self-esteem.

Pikir-pikir balik, Takkan lah! Budak tuh? Nak jaga hati aku? No way lah. He's too UNMATURED to be thinking that way. So, it must be the first choice, Happy to see that I eat all the crap he fed me. SHIT.

*Note that, he's now back to his real parents, coz according to him, he hated it here* *again, long story, have some time, we chit-chat yeh.*

Satu lagi cerita yang probably, aku tangkap terus macam made up, coz it was such an obviously, a made up story... but, it could be real. *who knows*

"Abang yang kerja kat Mydin tuh, salu tanya pasal Kak Yu"

Abang mane pulak ni? Hurm, menurut beliau, Abg tuh, mata nye hazel, puteh-puteh, but then, tangan kudung.... (???) Errr... HELLO? But guna tangan palsu. ISH. Ape ni?

Haha. Sebab tu lah, tadi aku pegi Mydin, aku duk usha mamat mane-mane yang mata hazel, puteh-puteh, and.... tangan kudung. Syirik gila aku. HAHA.

That is very thoughtful of someone to lie and made up stories just to make somebody smiling. But, you don't go too far, you might be playing with the feelings.

**Honestly, I eat those crap he told. Pretty obvious that I'm such a lonely girl there. Until now, I kinda hope those little fairy tales he created, is true. Haha.

***But, I don't know for sure whether he's telling the truth or not. Too good to be true, too soon to tell that it's not ;)

BOSAN AH...

Tatau nak buat ape.

Nak tumpang main masak-masak dengan Yura and the gang, Malu.

Nak tolong mak kat dapur masak betul-betul... Malas. *Anak tak gune*

Nak main-main ngan kucing bunting... Calar balar la jawap nye.

So.. Ape lagi yang aku mampu? Tengok movies la. Ulang balik segala cerita yang dah tengok 200 kali, mahu naek gile aku karang. Haih~.


YANA THE NEW ARRIVAL

Mari la mari, mari saye nak tules pasal you kat sini. DEDICATED~

Name nya, Yana. HAHA. maybe sebab aku tak sure name penuh beliau, tapi, name facebook beliau, Liyana Al-Bakry. Aku tak penah tengok IC beliau, maybe that's why.

Sejurus itu, kamu juga pasti tahu, bahawa aku ni tengah menjinak-jinakkan diri dengan beliau. She just came into my life, OUR life. She's brand new, she's the NEW ARRIVAL.

Yup, macam kat shopping complex tuh, kalo barang-barang new arrival, sure letak kat depan sekali, biar sume nampak, then, tade less pulak tuh, mahal. Nak sentuh pon tak berani. huhu.
Tapi, yang sure nye, New Arrival always gets the attention, people like to try that on. :)

Mule-mule atau speaking english ; The first time I saw her is when I'm about to go out with Miera. Rasenye nak teman Miera naik bas kat Stesyen Putra kot. Nampak beliau dengan mata besau beliau tuh, aku dah judge awal-awal, beliau ni macam sombong je. Ntah la. People said, you can't really count on a first impression. Well, they say it well, She was nothing like I thought she is.

Ape yang aku suke sangat pasal beliau?

Beliau GILE movies. I LIKE! Beliau tonton dengan penuh commitment, passionate, dan err, attention. I like the enthusiasm. Syabas Yana! Memang ape-ape pon, suke nak tengok movies dengan beliau. Beliau suke nak bertanyekan soalan yang kadang-kadang tak munasabah dan memeningkan kepala time menonton movies, agak annoying, tapi, I kinda did the same, unconsciously.

She's a fun person, suke main game, but kinda sucks at it. *aku pon sucks, but, orang tak kutuk aku pon, HAHA* Sume tanak kasik Yana sambong game yang dorunk tengah main, haha. Especially Miera and Farah. Syela due kali lime je ngan Yana. Kahkah. Ape-ape pon, terima kasih Yana kerana mengsupply-kan kami game yang tidak putus-putus. HUHU.

Beliau anak bongsu *high-five!* daripada 3 adek beradek. Ade kakak and abang. Err, kakak beliau sekarang dekat Jepon, seronok je. Nak mintak tolong kakak beliau check harga Cheki kat sane. huhu.

This is one fun fact, Beliau GILE Justin Bieber. HAHA. Get this, Yana, aku follow Justin Bieber kot kat Twitter, time tu aku tak kenal pon sape Bieber, Haha. And Yana, aku ade live show Bieber kat MTV VMA arituh, kau maybe dah tengok, tapi, saje je nak bagitau kau. HAHA. Excited tak? GILA KAU!

Kitorang or maybe aku je, salu je nak kutuk Bieber depan Yana. Haha. Farah kutuk Bieber, cakap suare beliau macam pompuan, Aku pulak, cukup sure yang nanti Bieber besar, sore tak sedap. Miera and Syela just get along je. huhu.

Beliau ni bermuscle (?) Huh? haha. Bukan muscle macam laki tuh, six-pack ke hape, tapi tak berlemak cam aku. HAHA. Aku salu stick-a-fork beliau. *Macam omputeh nak cek ayam turkey mereka masak ke tak, stick-a-fork la* Alasan beliau, "Yana tiap-tiap hari naik bukit la, kelas kat block E. That's why." Hurm, terpakse ikut jejak langkah beliau kalau nak keep fit. Hehe.

Keep this in mind, BELIAU DAH BERPUNYE. Baikkkk punye! haha. *Basically, aku je yang single dalam group ni...even Syela pon ade scandal, isk isk* Kalaw ko kawen tak ajak aku, Yana, siap la kau! aku jadi bini kedue laki kau baru kau tahu! Haha. Oh tak, aku tarek balik kata-kata tuh.

Persetankan ape yang Syela kata, KAU MEMANG LAWAK, YANA! *Yeah! isu 'Yana tak lawak' lagi* Be prepared, Isu ni akan berlarutan, maybe sampai isu laen yang best datang. So, Yana, kerja kau sekarang, create isu laen, YES! tapi jangan tentang aku pulak, tentang Syela kay. HAHA.

Beliau seorang yang rendah diri. Humble kalaw ompuwtes cakap. Beliau mengaku beliau tak reti English, tapi sape je reti? Ompuwtes la reti. Tapi beliau tak takut untuk mencube. Kadang-kadang ade manusia yang bitchy-bitch nak correct grandmother beliau, sape tak bengang? Err...Grandmother as is, Grammar. Haha. Ilek Yana, aku saje-je nak ungkit pasal ni, coz this event makes me learn a little bit of who you are. :)

Ni, sume orang pon tau, Beliau seorang yang pemurah. Salu nak hulurkan duet tolong bayarkan untuk kitorang something-something, mostly kalau pegi pasar same-same. Patu kitorang end-up berhutang dengan beliau, ntah berape ringgit and berape kali ntah. Beliau merupakan Ah Long. HAHA. Or more like, Banker. Banyak duet beliau, tade pulak dengar cerita beliau merungut tade duet. Then again, Humble.

Kalau maen Monopoly, beliau adalah banker yang bertauliah. HAHA. Ade bakat untuk jadi banker ... errr... Muamalat kot. kihkih.

She's a crier. Bukan crier yang manje sampai rase nak sepak muke beliau biar teraburan gigi tuh, bukan. She's so honest dan berhati lembut, alah, biaselah, nangis-nangis ni, aku je yang belagak keras. Cit. Tapi, kalo beliau nangis, it will come in package, which is Miera and Syela. Macam beli satu percuma 2. kihkih. Hati beliau bertiga connected, as if they are made for each other. Aku? ngan Farah? No, kitorang keras. On certain occasion je kitorang nanges sesame, err, last time I remember... err... Tengok video Haru-Haru? Hahaha. You must be kidding me!

Ok, here comes the last part ; the jiwang konon part.

Yana, tak banyak untuk aku coretkan, aku pulak tak reti sangat nak berjiwang ngan kau, tapi, you should know, you're the best, yet, from all the people who tries to get in our group. Yeah, they all been cut out, or cut them selves out. I don't know. Some people are just don't get along, like you did. And now, you're like the glue who holds us together, you're the pusher who push us to do things that we rarely do. You're the adventure. We are glad to have you here with us. It would be a great pleasure if you could stay long with us. Welcome to the club yo~!

SWEET ~

Just came across a blog, which is so sweet that she recorded every single detail of her daughter since the moment she began to breathe in this world. To put in s simple words, pictures of her daughter, and recorded how old is she that time, like in details ; 2 years, 7 months and 3 days.

Aww, that blog would be a very great present for her daughter on her 18th birthday. I'm thinking of making the exact thing for my baby, :)



NAK KATE BONGOK, TAPI....

Tengah menonton Danny Phantom kat TV9 dengan Yura *Ok, flash news, aku minat Danny Phantom* , tengok paItalicrt yang Danny and the gang boleh pegi ke alam dan zaman lain menggunakan Infi-Map. *That's it, I'm a nerd*

Time tuh, Danny tengah pegi ke tahun 1952,(?) Tetibe, Yura bersuare,

Yura : Kakyu , Sembilan belas lime puloh due wujud ke?
Aku : . . . . . . Mu... bodo op?

Ta-daah~ Nak kate ape?

WHY?


" Yeah, I do think that responsibility is a way to prepare and to let them know that you're always be there when they needed you, but, with all do respect, I think 'Respect' is the best way to prepare before meeting your roommate.

To put you in a situation, this is the first time in your life that you're gonna be living in a hostel/dorm with a/roommates, the second you walk right into the room, you spotted your roommate.

DO you know her name yet?

DO you know where she lives?

DO you owe a responsibility on her?

The answer is NO. You barely know her, and she's like, a stranger to you. A stranger who about to become a very close person for you.

What do we actually owe a stranger? RESPECT.

And with respect there comes open-minded and responsible.

As the question asked, which is the best way to prepare yourself before living with a roommate, I say, Respect her and her privacy. That should do it "









Now, the question is, WHY WHY WHY can't I just say that? It's clearly in my mind, but I couldn't utter a word of it, NONE. I just sit my ass there and zipped my big fat lips. SHIT.

Oh, MUET, you're killing me. I think I'm going down this time.

SHE IS FARAH

I owe her a post, and here I am. *cracks fingers, loosen up muscles* I'm ready!

Farah. Nama ini tidak asing lagi bagi kamu semua, iaitu, pembaca blog saye. Walapon saye tahu, cume 2-3 cebis manusia sahaja yang membace, tapi, at least, saye adelah pembaca setia blog ini. :)

"Buat ape nak cerita pasal si Farah ni? Bukan ke dah banyak sangat post kau yang berceritakan tentang beliau?"

Cet! Itu lain la bro! This time, the post is all about her. *tade la ALL, mati aku nak cerita semua* *GILA KAU -- bak kate Yana*

Farah Nur Zahiyah, name diberi. Die ni bukan orang melayu. Indon maybe, tak pun siam, tade sikit pon darah melayu. Sume cilok sana sikit, sini sikit and PUFF!! Jadi lah Cococrunch! Ahaakz~ melawak la pulak aku. ihik ^__^

Beliau adalah selaku roomate saye yang baru sahaja mendapat keahlian yang sah 2 sem yang lepas. Sem-sem yang sebelum ini, beliau adelah seorang pendatang asing, bersama rakan sejawat beliau, Miera. Al-maklum lah, dah terang tang-tang Indon. HAHA.

Beliau... *ehem* cute. Boleh la tahan. *hahaha* sehinggakan 2-3 lelaki tergila-gilakan beliau. Musykil aku. Rase nye beliau ada ilmu guna-guna. Ish ish ish. Walau bagaimanapun, cuma seorang lelaki yang bertahta dihati beliau. *ceywaah~* *Too bad you guys, she's taken~!*. Dengan berkat sumpahan aku, beliau in a relationship dengan jejaka pujaan hatinya mempacai umur setahun lebih. *perasan gile aku yang satukan mereka*

Personality beliau, *hurmm...* Mari kita mulakan dengan yang positive. Of course la beliau ni baik hati. Kalo busuk hati, tadenye pulak die pass masuk dalam entry blog aku ni. Next is, beliau seorang yang banyak cakap. First impression aku terhadap beliau, mase aku tengok die cakap tak henti-henti. Tak sampai 2 saat pon die berhenti cakap. Buat aku runsing kalau-kalau jaw die tu bakal loosen up, then, jatuh atas lantai. Aku seraya berkata "Uiiih~ Tak letih ke mulut hang bercakap?~" ... Or sumthing like that. :D

Aku *ehem* terharu, coz dengan aku perangai yang ego dan kononnye dingin, tak amek kesah hal orang laen melaenkan diri aku sendiri ni, beliau step up and cakap beliau nak duduk ngan aku je. Even I, myself, don't want to befriend with me. But she just did. Beliau cakap

"Farah tanak sebilik ngan orang laen, nak ngan Kakain je"

And finally, she got it what she wished for.

From the start, I never thought I could be a good friend to her. But now, we are more like sisters. And of course, a good friend. She's more like Yura, but better. HAHA. Tu lah yang aku salu cakap kat die.

Memang pernyataan beliau itu betul, beliau memang suke sangat nak berkepit bawah ketiak aku, err.. bukan literally ye, tapi, everywhere I goes, there she is. Kadang-kadang rase annoyed gak, *HAHAHA* tapi, that annoying person lah yang aku live with every single day, the person who helped me with some sort of heartbroken, the one who help me studying *sometimes* and the one who praises me without hesitation. HAHA. Budak ni memang sincere.

Beliau superb lawak. Rase cam nak ketuk kepala beliau dekat dinding. Otak beliau amat geliga ..... dalam bab nak mengenakan orang. Especially, Syela. And aku jugak. Mulot dan otak die tu, laju je carik idea nak buat orang marah. Dugong, Gemok, Besar, Pendek, anything leads to fatness, sume kasik kat aku. Dah boleh jadik Kamus Dewan Bahasa dah. Tapi, setiap kali beliau keluarkan ayat-ayat tersebut, tiap kali tu lah, aku akan belasah beliau.

Tapi, still, tak serik-serik lagi. Nak kene betul budak ni.

Aku pon takde kurang nye. Aku pon ade gak 'pet name' untuk beliau. Salah satu pet name yang aku cipta untuk beliau ialah, MUKE MEMBAZER. Kenape? Sebab segala apa yang bertahta diatas muke beliau, contohnye , Mata mulut dan hidung, sume nye kecik-kecik, tapi mukenye besar. So, space banyak terlebih, so, membazer. HAHA. Tapi, aku dah stop mengata die dah, setahun yang lalu, cume sekarang, orang laen yang sambong legacy aku. KAHKAH.

Kan aku cakap, die macam Yura, die suke tiru aku. Especially mende yang burok-burok. Nanti, kalo orang salahkan die, die akan cakap, "Ni belajar ngan Kakain la ni". Aku jugak yang kene. Aku aja mende baik-baik tade pulak nak ikut. *ade ke aku aja mende baek?*

Aku surrender, aku takleh nak puji beliau sangat, HAHA. That's not my style. Jatuh la ego aku kalo aku puji beliau. Tapi, by any chance aku puji die, tu kire betul la tuh, precious the words I said.

Aku mostly akan puji beliau time mood baek, or bile tak pakai spek. KAHKAH. Selalu nye beliau akan expect pujian baik-baik dari aku bile aku tak pakai spek. Or aku sengaja tak pakai spek supaye die tatau am I being honest or not. KIHKIH. I'm not much into expressing myself. hihi. Tapi aku tak tipu, kalo aku cakap tu, betul la. Jangan question banyak-banyak, or I take back my words. :D

Raja Lawak, Spontan, semua die nak langgan. Then otak pon tak ubah macam program-program tersebut. Mungkin inilah salah satu sebab Mak Ayah aku tak kasik beli Astro. HAHA. Kalo aku kaye, aku buat satu program untuk beliau kat Astro, semoga beliau berjaya kongsi otak masuk air beliau dengan semua orang. Farah, bawak-bawak la menonton National Geographic pulak ye.

Aku mule-mule ingatkan nak nak tulis post ni tanpa huruf B, macam keyboard laptop beliau yang mana huruf B unfunctioning. Keh keh. Tapi, ape kan daya, laptop aku huruf B nye sihat sahaja. HAHA. Seronok nye make fun of her. Rase nak gelak puas-puas! MUAHAHAHAHA!

Farah, sorry if this post is not as much as you expected. Hehe. I know the one I wrote for Syela is tremendously good. But, we are not like that. Hehe.

I know I always being mean to you, as much as you do too, but, we both know that we actually meant the opposite. Thank you for never gaving up on me.

To be honest, I do hate you sometimes, but only b'coz I love you. Not in any way I would regret this friendship, because this is one of the best I ever had. Hopefully, the best for you too. Till then, XOXO.

STATUS?

Saudari is in a relationship with Saudara

"Ish, minah ni? Dulu bowlowks je kat skola, ade boyfriend dah??"

Everybody's having their own love life. What's left for me?

Aku pon naek risau dah ni. Am I not good enough? Or I just didn't care that much? I choose the second one.

True. Either aku tak kesah sume ni, atau, aku takut dengan commitment. Low self-esteem? Maybe, but all I can say, having no feeling at anybody makes me feel at ease most of the time.

I like being single. No double trouble what-so-ever.

And when the time comes, I'm gonna make it special and hopefully, stay for the rest of my life. Isn't that sweet?


DEDICATING POSTS


Sekarang dah jadi macam style kitorang pulak, dedicating post to one another. I'm done dedicating one out of four. Syela is the lucky first one. Writing a post to her takes me hours to come up with ideas. I need to warm-up a lil bit before I go posting another one, for Farah.

Diorang pon post untuk aku gak. Syela, Farah, Yana, and soon to be Mira. Mira case, kitorang akan paksa beliau, to be fair and square. Everybody got one, no one is leaving behind.

KALIAN. Terima kasih atas post-post anda. I appreciate it and like it so much. Gracias mucho~

KENAPA GARAM?

Semalam chatting ngan roomate sejati, Farah. Pukul 2-3 pagi agaknye. Tak perasan jam pukul berapa. Tapi yang pasti, ntah ape yang aku nasihatkan beliau ntah, sehinggakan beliau seraya berkata ;

Aku : take a rest lah, before things go worse
Farah : emm, baiklah kak, saye denga nasihat owg yg lebih lame makan garam, huhu
Aku : saye tak suke garam, gule la
Farah : hahaha. taleh pilih2 la, garam still garam
Aku : gula-gula ke? candy? choc? vanila? kenape mesti garam???? susu la best,
i minum susu dulu dari you taw.
Farah : ntahla. tanye la owg2 lame dulu. dowg yg wat phrases tuh.

Diorang yang buat phrases tu?? Memang sah! Orang dulu-dulu memang suke buat phrases ikut suke hati mereka. Oleh kerana mereka terlebih makan garam, mereka buat phrases macam tuh. INI TIDAK ADIL!

Haha. Melampau betul aku ni. Penuh dramatik. Let's think about it, memang betul aku tua dari Farah, what's the prove that aku makan garam dulu dari beliau? Mana la tau zaman mak aku lahirkan aku tu, mak aku asyik tertuka garam dengan gula, last-last, 2-3 tahun kemudian baru beliau sedar yang selama ini yang disangkakan garam rupanya gula?

And mak Farah pulak, beliau memang expert dalam masakan thai, and lahir-lahir je Farah trus dy kasik Farah rasa resipi teragung beliau. *this is obviously fake story, but no one can predict. HAHA*

Well, apa yang paling obvious yang aku makan dulu dari Farah? Susu. More specifically, susu badan. Kenapa tak amek benda obvious mcm tu? instead, pegi cakap garam. Mane ade orang makan garam. I mean, garam semata-mata. HAHA.

Ok. Enough babbling Nuyu, kalau dah tak reti masak tuh, mengaku je la. Jangan nak salahkan orang dulu-dulu dengan theori peribahasa diorang.

MEET THE SYELA

Tak leh blah title post, macam title movie 'Meet The Parents' pulak. Hurmmm... SYELA.

Syela, Syela, Syela, Syela, Syela.

Where should I begin? *Usap2 janggot, garu kepala tak gatal, tipping fingers atas body laptop, dah bunyik cam lagu We Will Rock You dah*

The question that been haunting me is, WHERE SHOULD I BEGIN?

Ok. Of course la, from the top. Tgk la atas. Ade ape? Ok. Tak lawak la pulak. Izinkan saye menutup mukeku yang malu ini dengan kuali.

Let's cut to the chase shall we?


The subject ; Shahidah Nusailah
Recent subject's activity ; Tagging all of her friends to look at her Facebook wall.
Recent subject's contact ; Abg Fcuk. The reason why she tagged her friends ,annoyingly.
Recent blogpost ; A false entry about subject's friend, Yana, being an artist.
Subject's last seen ; 30th September, 11.00 a.m, 432KC. Where she left me...alone.


*Jangan cuak Syela. I tak marah you tinggal I. I know the reasons and if this to make you feel any better, I don't need you there. HAHAHA

Enough crapping Nurul 'Ain. Story Mory ler.

Syela. Beliau dahulu kala nya adalah sebuah roomate saye. SEBUAH ke? ok, I always messed up the penjodoh bilangan. Biasalah, I kawn owrang puwtes.

Menurut blog beliau yang bercoretkan kisah tetang aku, katanya, beliau first time jumpe aku, beliau takut sama aku, bukan kerana size tapi beliau gerun melihat kemewahan barang-barang aku.

Aku pula, first impression aku terhadap beliau ialah choker yang beliau pakai. Aku ingat minah ni sosial habes kat luar kes pakai chocker yang singgit satu tuh. Ntah-ntah merempit kot, who knows.

Balik-balik, aku spend time lame sikit dengan beliau, sesungguhnya beliau seorang yang tak tinggal solat. Cukup 5 waktu setiap hari. Aku takut kalau sebilik dengan orang yang jauh dengan Allah, at least with her, beliau selalu ingat-mengingati satu sama lain.

Kadang-kadang perangai aku ni, aku takleh orang tegur. Kes aku rase, aku tau ape yang aku buat. Aku ego. Syela? Tak putus-putus tegur aku ape saje aku lupe. Annoying amat, but the truth is, I'm glad.

1st time sambut Ramadhan kat CFSIIUM, 1st day of Ramadhan, aku spend alone. Si Syela ni bertapak kat Kota Damn, so, kerap lah beliau balik. Tapi, Bagosnye roomate ku ini, dy call kejutkan I sahur.

Time same-same puasa lak, beliau turun bawah around 5 a.m, belikan makanan untuk kitorang, as in, Farah, Miera, aku and untuk beliau sendiri - All by herself. And she kept on doing that for the whole Ramadhan I think. How nice is she? Brought up the 4 bungkus nasik up through the stairs? *Err, tipu, lift ade je. Takla susah sangat. Kidding.* Tapi, have YOU done that to your friends? I'm guessing, no.

Memang dari situ nampak macam kitorang buli beliau, tapi hakikat nya, tidak. Itu atas kerelaan hati budi beliau yang suci murni dan ikhlas amat. Heeee. Although lately kitorang macam dah pijak kepala sangat, taking advantage of her, but still she takes it very well. Walaupon a little bit aggressive dah sekarang, tapi, beliau laksanakan dengan *hopefully* seikhlas hati.

Kadang-kadang, rase keterlaluan la pulak, so, aku turun la jugak, sekali dengan beliau, sekali je, this recent Ramadhan. HAHA.

Itu hal belikan makanan. Hal lain? Beliau adalah the reason why we ARE funny. Especially aku and Farah. Because she's funny, and we spiced it up and make it even more funnier. She herself is a living funny person. She never realizes it, cause she thought that we always make fun of her.

Percaya lah, every single words yang keluar dari mulut beliau, bagaikan gabungan segala cerita lawak sedunia. Even more funnier, she didn't think that she's funny, and stressed that Yana is not funny too. Why is it anyone has to be NOT funny? I still didn't get her.

1 Malaysia. I don't know who came up with that, but that usually refers to her. Beliau ni seorang yang humble. Maybe terlalu humble sampaikan isu discriminasi skin colour diperjuangkan sampai sekarang.

Beliau berkulit hitam manis yang manis nye ala-ala Tyra Banks, tak pon Halle Berry. Mata beliau bulat dan cantek. Seriusly. Sampai suatu ketika, ade foreigner datang bilik aku, and describe her friend she was looking for is somehow an Indian Muslim, so I thought that the foreigner was looking for is Syela. My mistake, but the foreigner come to our room with only 2 people in there, who else I'm gonna assume?HAHA.

1 Malaysia ditubuhkan untuk menyatu-padukan segala warna kulit dan isu cakap macam keling or cina or tambi, supaya tiada unsur kekasaran bahasa. Tetapi, beliau mendiscriminasikan 1 Malaysia juga. HAHA

Kehumble-an beliau makin teserlah apabila certain-certain words are prohibited while talking with her, around her, or to her. Words that have been prohibit are highly classified that cannot be exposed here.

Beliau seorang yang unpredictable. Anda tidak dapat mengimajinasikan apa yang bakal beliau perkatakan. Malah, mungkin anda takut untuk menerima kata-kata yang beliau keluarkan. Seperti yang dicerita kan oleh Farah dalam blog beliau, bahawa Syela memecahkan suasana sunyi dengan sepotong ayat yang buat kami ketawa dengan aksi berguling-gulingan,

"Syela rasa Syela pandai main piano"

Beliau berkata dengan riak muka yang serius dan terasa teruja dengan diri sendiri. Alasan beliau adalah jari-jemari beliau selalu bergerak-gerak ibarat menekan key-key pada piano. Kami tatkala menyambung lawak itu dengan berkata ;

Farah : Ohh.. kalau macam tu, Farah rase Farah pandai memasak.
Aku : Oh, Aku rase aku hacker.

Kadang-kadang anda akan terase ingin memberi rasuah kepada beliau supaya jangan berkata-kata buat selamanya.

She's caring. She loves her friends so much as if we are like her own family. Takes a good care of us when one of us get sick, heartbroken, or melecet *wakaka* and etc.

Aku suke nak bermanja-manja dengan beliau. Nak suruh letak ubat kat tempat yang aku senirik boleh capai, suruh beliau mainkan rambut, know why? cause she doesn't mind.

Kalau nak cerita every detail about her, memang tak cukup satu post. Ni pon dah panjang aku membebel. Marah pulak pihak pembaca dan mungkin ada yang berkata seperti "Hakella, panjang la pulak minah ni tulis". Mungkin.

Sempena post aku yang ke-200, aku hadiahkan post ini kepada Shahidah Nusailah a.k.a Roomate, Friend, Family.

Kata-kata yang bakal aku taipkan ini mungkin amat berat sekali untuk aku perkatakan kerana egoku yang amat tinggi, tapi, there's nothing to loose if I'm just gonna say it once and really meant it.

SYELA. YOU WERE ALWAYS BEEN A GOOD FRIEND TO ME AND I SWEAR FOR ALL MY LIFE THAT I WILL NEVER FORGET YOU AND OUR MEMORIES TOGETHER. I LOVE YOU, AS I'VE ALWAYS BEEN.

PISANG TWINS

OK, call me freak or daratan or ulu, tapi this is the first time aku jumpe pisang kembar. Aku tak sure 'pisang kembar' ni name commercial beliau atau tak. But since dah ade 2 pisang in one kulit, dah macam kembar siam dah pulak.

Aku dengan bangga nya makan pisang itu, slowly as I feel it goes down my throat. Aku excited sampai satu rumah aku jaja pisang uh tunjuk kat mak aku. Mak aku wat muke bosan je. Cis, nampak sangat beliau dah banyak kali jumpe dah.

FINE. Aku siap snap gambar sebelum makan. HAHA. Comel lah aku ni.

Time borak-borak sambil pegang pisang kembar pelik tuh, aku tanya mak aku dengan muke yang penuh curious ;

"Ma, by any chance, kalo kite makan pisang kembar ni, kite leh pregnant anak kembar? Jom kasik K.Mafa!"

Haha. Tetibe terase diri ini bendul yang amat. Sekian.


p/s ; Aku wonder, tade pape lucky charm ke bad luck ke jumpa and makan pisang kembar eh? Mana la tawu, orang dulu-dulu memang creative dalam reka mereka cerita dongeng. Hehe

THE EMOTION

Ahh...yes. The emotion.

The emotion you held inside every second after someone has shows their disappointment of you.
You can't take it. You hate the way they look at you. But, all you can do is, smile a lil bit to coax your own feeling. Makes your heart think that every thing is gonna be okay.

Other that hateful looks, there's other pairs of eyes, that seems to look at you differently. They can feel how you feel. You know that t kind of look is the sympathy. You heart starts to burst. As if you needed the sympathy, but you don't want to loose face.

In the moment, you wish that you could fly high and leave the place that surrounds with the judging eyes quickly. Quickly and fast so that no one can see your face starts to change. You can run away, but somehow, you can't run from your own face.

If only there's a reset button somewhere sitting in front of you. You'd be dying to push it, and wish to un-do things you've done. And this time, you wanted to do differently. Better. And wish nothing you could do worst. Ever.

But, Let's face it. Life isn't that perfect. All you gotta do is face the music. Take a deep breath and believe, that's you will find a way out of this. There's always answer to everything that happen. Have faith.


HOME SWEET HOME

Lagi best kalau bontotku ini beralas kan carpet empuk. Tu lah, dari tadi mak suroh bentang carpet dalam bilik, aku tegar mengadap laptop dalam posisi separa duduk dan bangun acuh tak acuh.

Sesampai je kat rumah, aku terpinga-pinga malah tercegat didepan pintu bilik apabila menyedari carpet dah tade dan bilik aku ibarat hutan belantara. Menurut inspector mak aku, beliau dalam process mengemas bilik ini sebelum berangkat ke 5 destinasi berlainan dalam 5 hari, tetapi, beliau gagal menyempurnakan process tersebut maka, TADAA~ tidur pagiku tiada bercadar. *Ceh! tade cadar pon lenastatic sampai petang.*

Sedar je aku dari tidur, aku digemparkan dengan berita bahawa seorang sahabat aku eksiden, dan seorang lagi berjaya memiliki sebuah blog.........

THIS IS MADNESS!

Sahabat 1.
Nur Azmiera binti Abd. Aziz.

Tengahari tu si pakwe kepada Mira message aku, bertanyakan contact number family si Mira. Aku expect, si Mira ni majok and off phone lagi. Tup-tup, Faris cakap die dapat msg, cakap Mira eksiden. Aku try call mira, tadapat.

Dah banyak clip video eksiden berputar dalam minda aku. Aku harap ni prank Mira je. Hopefully. Teringat pulak kesah arwah boyfriend kakak aku. Err.. seram.

Well, baru dapat msg dari Mira after a while. Beliau cakap, beliau OK je. Just a scratch orang putes kate. Fheww~

Next, sahabat 2.
Shahidah Nusailah.

Beliau sudah mempunyai blog yang selama ini beliau impikan. Mission beliau ialah ingin mencoretkan segala tingkah laku kami terhadap beliau, *maybe*

Folks, note that, this is the other MADNESS news for me today. HAHA.

Setelah meninjau belog beliau, aku terpaku, malah gagal untuk mengangkat dagu ku yang mungkin ketika itu berlabuhan diatas lantai. BELIAU HEBAT.

Kata-kata yang penuh dengan kebenaran, ibarat tidak putus-putus anak panah menusuk ke jantung. Well, bukan aku yang diperkata beliau, itu Farah. But I know how she feels. HAHA.

SYABAS, SYELA! Wa salute lu. Tatkala selepas itu, terasa ingin membakar, dan membuang abu blog aku kedalam sungai. Aku malu dengan diri sendiri yang sudah lame berblogging kalah kepada the first timer, Syela.

OK. Aku harap tidak keterlaluan content blog aku kali ni. Sekian.


CLICK


Banyak nye post aku hari ni... dah macam DBM la pulak. Sape? Tak perlu tau lah, hanya yang memahami je gets it.

Alah, bukan selalu pon aku update kan, huhu.

Aku lepak-lepak bace belog Nadiah Md. Noor tadi, terjumpa something yang menarik pulak. Maka, anda semua dijemput untuk meng-click link yang tertera dibawah :-


Just something to share with you guys. Have fun :)


SIAPA YANG MENANG NI?


Pagi-pagi lagi aku dikejutkan dengan sebuah berita yang menarik, datangnye dr speaker phone aku, oh, itu kakak aku yang semangat call aku nak bagitau aku the news she saw on CNN tika beliau duk kat dalam gym.

"Nuyu! Carik dalam Youtube Australia Next Top Model die saloh sebut name pemenang"

Mata aku segar dan seraya berkata, "IYE?! Kesian nyee...~"

Sape-sape yang ade TV kat rumah, sure dah tau pasal citer ni. Australia Next Top Model announced the wrong winner. KAHKAH. Agak lawak and sympathy for the wrong one, Kelsey Martinovich, but she's taking it professionally.

Tapi, tidak adil bagi feeling beliau yang melonjak kegembiraan disaat nama beliau diannouncekan sebagai Australia Next Top Model.

Sarah Murdoch, the announcer, dengan yakin nye mengannounce Kelsey as the winner.Kelsey dah pon memberi ucapan terima kasih kepada setiap pelusuk manusia yang dia kenal, makcik kanteen asrama pon barang kali tersebut.


Beberapa minit kemudian, air muka beliau berubah, tangan nya menepuk2 dahi licin beliau *ok, tipu* sambil berkata "I don't know what to say right now, I'm feeling a bit sick about this" sejurus kemudian, beliau memberitahu bahawa Amanda Ware is the real winner.

Ni la Amanda Ware, I think it's pretty obvious that she's the winner right?

Amanda ternganga dengan gaya yg kalo aku buat sure hudus, tapi beliau buat still cantek, dan menerima seadanya title ANTM dengan hati yang kurang pasti nak bersimpati ngan geng sebelah ke, nak enjoy the feeling of happiness? aish.



Sile lah tonton, dan gelak dengan sepuas hati atas kesilapan Sarah. Ok. Kejam.

Apa-apa pon, Kelsey menerima wang pampasan malu dr pihak Foxtel yang berjumlah 25,ooo , dan flew to United State for Ellie New York Modelling agency.


Manakala Amanda, the winner, still the winner, and Menang 20,000 cash, 8 muka surat Harper Bazaar, 25,000 Levi's Campaign, Kereta sebutir, and trip to New York. huhu. Hidup bahagia dan kenyang.

Harper Bazaar nak kasik front page kat Kelsey, worth it la kan this accident, both pon populer satu dunie.

Sarah yang kene blame for this incident, dah cleared out, that itu bukan salah die, salah crew-crew kat belakang tabir. Hurm. Kesian die, macam mane tido malam die eh?


IT'S CONFIRMED!




SHE'S PREGNANT!



Congratulation my sist-in-law! I wish you all the joy in the world and be blessed by Allah S.W.T. I'm gonna love that baby, hehe.


The soon to be , Mommy and Daddy, err while modelling the Crocs. hihi.





p/s: My mom, my sist, they all know, I think I was the last. :(

MY GIRLFRIEND IS GUMIHO


Haaa... This is currently my latest obsession. Aku download semua episode dah, just sekarang tengah tunggu subtitle English from withs2 je. Subs baru published sampai episode 10, shoot, tak sabar rase nye. Tengah climax ni. Boleh je aku nak tengok tanpa subtitle *kehkehkeh* belagak. Hihi. Subs German dah siap sampai episode 13 dah. Apedah team English ni. *banyak songeh pulak*

Aku malas ah nak promote kat korang pasal cerite ni, kang korang fanatic gak sat-sat lagi, tak suke nak fanatic ramai-ramai ni. Aku suke berada dalam kalangan yang sama ada terlalu up-to-date atau, out-of-date. Tak suke menggilai the same thing dengan orang lain. KAHKAH. Adekah ini suatu penyakit? Aku tak kesah lah. I don't care.

Ada satu lagi penyakit yang aku nak share kat korang kat sini. Penyakit aku yang kedekut.

Aku kedekut gile bile dah something to datang dari usaha dan kesabaran aku, tetibe orang datang dan take that thing from me, and enjoy it without going through the same thing I did.

Contoh nya, segala apa yang aku download. *Don't laugh* Aku tau ,macam budak-budak je nak marah kalau pasal barang mendownload ni je. Haha. Pikir-pikir balik, memang lawak. TAPI. Ini serius.

Aku menunggu download saban hari, tau la, korang mesti cakap , "Alah, susah ape download, bukan kene angkot guni pon nak letih3."

Tapi, korang tau tak, penantian itu penyeksaan? Korang try lah sendiri. Ok. Maybe korang lain sikit, tak kesah nak kongsi series or movies yang korang download sendiri, Aku pon tak kesah, tapi, at least, bagi tau la. Let me know.

Aku pon tak paham kenape ni, the feeling of waiting the file to finish it's download and enjoy it with pleasure...aaaah! the feeling, only the one who's going through it understands.

Last-last. Kita dah susun elok-elok files yang dah siap download dalam harddisk, datang orang lain, AMBOI~ sesedap hati je kutip.

Kite download 2 episode everyweek sampai cukop 16 episode which makes it 8 weeks of waiting, die sedap-sedap je cucok pendrive or harddisk kite dalam laptop die, sedut, sedut, SEDUT! Tak payah susah-susah nak tunggu 8 minggu download kan? Suke la tuh?

Kalau bagitahu takpe jugak, ni, sedar-sedar, die dah tgk separuh dah, tergantong kes tade subtitle, datang carik aku balik. HEY! I don't like this. Oleh sebab kes ni jugak la, aku tak lalu nak tengok cerite Gumiho yang superb best ni. Pikiran aku terganggu nak marahkan si penyedut uh.

Tak puas hati ah. Sorry ah. Aku emo.




p/s: Citer ni best. Lain daripada yang lain. Lain kali aku buat review for this drama k. not today.
Korang pon, jenguk-jenguk la drama ni kat youtube or mysoju ye. Have fun.

PREGO?



Sama ada anda terlalu lapar mahupun kebulur, pasti anda terbayang-bayangkan spaghetti bersama PREGO yang lazat tatkala terbaca title diatas. Tambahan pula, anda sedang mengidam kan Prego bersama cendawan atau bolognese. gulp! Lagi! Dengan layout aku yang terbaru ni, yang seakan-akan sebuah kedai makan. OH. Bukan itu yang aku maksud kan.

Aku mempunyai satu kemusykilan. Apakah ini benar? atau aku bermimpi? Let's cut to the chase Nurul 'Ain, jangan kau cuba berkias-kias lagi, spit it out!

Kakak ipar aku pregnant ke wey?

Aku duduk bersiar-siar dalam facebook, bukak page die ni, die tu, bukan gambar orang ni, orang tu, Tup tup, aku terbaca dekat page K.Mafa, a.k.a Kakak ipar aku la, you should know by now.

Ade orang congrates2 beliau. Mule2, aku ingat kan, yang duk congrates2 dy uh, out-of-date gile, kes aku ingatkan dy congrates Kak Mafa kahwin ngan Angah, eh, HELLO, It's been almost a year okay.

But then, aku check2 balik, dorang duk sebok2 nak bagi name anak-anak angah dan k.Mafa la pulak, aish. Gejala ini tidak normal. Unless... K.mafa prego........?

Aku tergedik-gedik nak kepastian. Nak call mak aku, but then, takot dorang senirik tak bagitau lagi mak ayah aku, kang cakap aku spoil the suprise. Tapi, aku call gak, but more to dig out the information from my mom ah. Aku tanye, tade cerite ke time lepak umah K.mafa aritu, mak aku cakap tade pon. Memang nothing ah. Mak aku tatau la tu kot.

Nak call kakak aku, nak share, but then, die plak tido. Ngantok, letih kerja maybe. Hurm. Maken aku tergedik2. Last-last, aku decide nak tanye K.mafa sendirik, but then, malu la pulak. Ntah hape aku nak malukan kan. Ok. Cube susun ayat untuk aku, cemane aku nak tanye kat die.

"Kak Mafa pregnant ke?"

Out of nowhere! haha. Well. I can always starts the conversation with other things kan, haha. Turns out, I end up send her a text message where I said :-

"Rase cam nak makan PREGO la pulak"

There! I said it. Kalau die dapat crack the code, good then, tapi kali die tak paham, she can always assume that I'm craving for PREGO the food, which is... I kinda am right now.

Kalau la betul she's pregnant, Do you know what freaks me the most?

I DIDN'T CAME UP WITH ANY NAMES FOR MY NEPHEW TO CALL ME!

Aduussh. Ni berat ni! Tamao la end up ngan nama yang ntah hape-hape, coz it will stuck for the rest of my life!

Come2. Help me come up with it. How should my nephew address me?

Mok Yu? Bunyik macam GEMOK NYE YOU, and, hodoh pulak bibir aku membulat-bulat macam donut bile menyebut. Macam nak kiss orang pon ade jugak. TANAK!

Mok Su? Err. I don't think I want to stick with the MOK thing in front, terase tue dan gemok. I'm 20 for god sake. And not that fat. HAHA.

Cik Su? Bunyik cam name makcik yang pinjam 30 bijik gelas plastic mak aku tapi tak pulang-pulang tu pulak. Next!

Cik Yu? Macam best, kalo sebut banyak-banyak kali, bunyik macam 'Che Yoo'. Haha. Dah macam korean dah kat situ. Memang aku dichop ''The Best Aunt Ever" ah! For sure.

Senang-senang suruh dorunk panggel aku POKEMON je. Baru laen dari yang laen. hihi.

p/s: Aku still tatau samada beliau pregnant ke tak. Let's pray for it. :D

PRICE TAG

Mengikut definition PRICE TAG yang aku googled,

'A lable attached to a merchandise indicates it's price'


For those who have watched 3 Idiots, Suhas is the price tag. On a movie review I found that, Suhas is the tycoon with a penchant for putting a price tag on all his gifts and stuffs.

Ye lah, kalo dah something tumpah atas kasut mahal die tuh, satu kampong bising. Sambil-sambil bising, siap boleh bagitau definition n details about his so-called kasut tuh. Huhu. Ok, aku bukan tahu sangat sal citer Suhas tuh, and bukan nak cerita pasai dia pon, nak cita pasai famili I.

Kepade sesape yang kenal aku, sure die tahu, aku ni ratu berlagak. And mereka pula sudah sedia maklum bahawa belog aku ni, mengecapi unsur-unsur BLOGAK, yakni, Blog + Berlagak.

Tengah-tengah aku google pekataan BERLAGAK, aku tertarik pada satu entry yang mengenengahkan Cara Berlagak Depan Member-Member. Well, 2 out of 6 of the tips, is purely inside me. Guess which is it, okay?

Aku tahu, kegiatan berlagak ni tidak baik untuk kesihatan. Tapi, mostly.. Style aku berlagak ni is obviously just a joke. Kan?

Ok, Back to the main point. Price Tag.

FYI, memang family aku ni berdarah price tag. Sejibik macam kesah Suhas. Tapi tade la pulak nak maki-maki orang tak tentu pasal. Contohnye ;

Situasi 1 :
Aku terpijak kaki sape ntah, lupe, lantas ku berkate-kate ;

"Untong beliau, kene pijak ngan Clark 200 ringgit"

See that? Adekah anda panas? Rileks, ade lagi.

Situasi 2 :
Naek bas ngan Assila otw nak pergi stesen LRT U, Bas berhenti dekat under jambatan, then kononnye macam kene mount climbing gitu naek atas, Aku.. ;

"OH MY! Ruin aku nye seluar 130 ringgit!"

Sabar dude..sabar! ade lagi. Simpan dulu bara api kebencian, kemarahan lu.

Situasi 3 :
Aku nak pinjam abang aku punye Headphone ;

Abang : Jage molek headphone tuh! Aku beli 200 ringgit gune duit aku!
Aku : Macam la kalo aku pinjam jadi 50 ringgit harge die. *dengan selamba yaya*
Abang : *terkedu* betul3.

Lega dah sikit? tak panas sangat mata? kurang dah sket menyampah dekat aku?

Situasi 4 :
Kucing berak atas carpet mak aku ;

Aku : "Maaaa! Ade kucing berak atas carpet seribu!"

Settle. Puas hati korunk? Panas lagi? Ade soalan?




EVIL IN ME

Dalam seminggu yang lepas, ade salah seorang sahabat aku, tanye on behalf of sahabat, kat aku. Soalan nye berbunyi seperti ni ;

"Macam mane nak tackle/flirt ngan guy yang baru lepas clash"

Wow. Minxy! I like! So.. I kinda spice it up a lil' bit. Aku bagi every little thing that I can think of. Haha. Aku tak sure la kalau mende tu jadi ke tak, but, I try my best to place me in that other girl shoe.

Well. The evil begins. Lil did I know that I would do the exact things I told her... to my heartbroken friend who came to me...

Jeng! Jeng! Jeng!

Jahat nye aku, baru aku tawu. Kawan aku ni, hensem, YOU WOULDN'T BELIEVE I BEFRIEND WITH A HOT GUY LIKE THAT. I'd be dying to have him. *gatai*

But... NO.

I knew that. That would be super weird ,dude. He's one of my oldest friend for-crying-out-loud.

Ok, back to the main topic. This young handsome and heartbroken guy, came to me, seeking for someone to hear him. (Oh.. I definitely heard him. He doesn't need to ask.) *kehkeh*

He told me how sad he was, and wanted to talk to me about it. As much as seeking for my advice and help. But, the evil mind of mine said, *not out loud nor to him*

"You're gonna be mine, Fella!"

I snap! I shut my mouth. Tetibe aku rase jahat gile. *gulp* Tapi, who am I kidding la kan, sesape je leh tangkap yang aku already see the light at the end of the tunnel shines kan.. HEHE. *Mate bersinar-sinar*

But then, I came back to my sense, I shouldn't do this, He's my friend! Haha.

He keeps saying, "I need someone..."

and the EVIL me keep saying "You need me...MUAHAHAHA". And one time he said repeatedly that he needed someone, Evil speak to my mind "ARRGHH! Just say you NEED ME! I won't bite"

Ade jugak mase bile EVIL me cakap dalam hati "Kau tengok gambar raye aku cun la tu kan, that's why kau tego aku kan? Suke kat aku la tuh"

"Biar aku je la jadi awek kau"

Ok... I've gone overboard.. :D
*please note that, none of that evil speaking thing be said to him.. just me and my mind.

OH, trust me, segala apa yang tertera diatas is based on a true event.

OH! Jahat nye aku, ibarat macam, aku happy sangat that he's hurt. Eww. Die tuh bukan maen heartbroken, and sweet sangat bile die cakap, die nangis on the way balik KL, dalam kereta. OH MAN! HE's SWEET! *Yep, I find a guy that cries is sweet, what you got?

I have to be on his side! So, get back to my sense, and say, everything he needs to hear. I wish I could have help him out, but, even you know that I could only listen to him. Poor him.

That lil' bitch two-timing on him! hoh! If only I got license to kill. Tapi apekan daya, lesen kereta pon tak lepas.

Tak paham aku. Macam mane orang sehensem sebaek sesweet dan sekaye this fella boleh di two-timingkan? Kalo aku la kan, aku stick to him for infinity and beyond!

Well, I guess everybody got his/her own reason.

So, Sorry my fella. I'm wishing you the best.. *and hope that someday your heart open for me...*evil talking**


GOOGLE


Oleh sebab aku ter-pull off cable of the laptop, I kinda have to wait for it to search out for the wireless coverage. Idea tengah membuak-buak tadi, pssff..kacau je.

Anyway, aku pon berjuang jugak, since aku korbankan tido pagi aku untuk blogging ni, Aku click start menu and then accessories, and click notepad. Yeah, that right. Aku write blog aku temporarily in notepad. Classic kan?

Ade rupe macam orang yg kempunan nak ade blog pon mungkin. Haha. Lastest Facebook status aku berbunyi sebegini ;

Google ; A device to prove your friends wrong.

Aku terdetik dan terpikir tentang hal ni kes teringat waktu-waktu dimana aku and kawan-kawan aku arguing on some topics. Argue punye argue punye argue, last choice, one of us say ;

Ok! Senang citer,kite google je.

Bile dah google, and dah terbukti. Sume senyap dan puas hati. Orang yang argueing the opposite plak, dah dapat menerime kenyataan dan boleh adapt dalam situasi. Maybe agak malu, tapi, at least sekarang, dah dapat membetulkan knowledge yang selame ini terpesong. Hurm. Yang argue akan kebenaran pulak, menganggap dirinya menang and get to say ; "See, I told you" sambil sengih kambing. Kurang asam, cet.

Tell you what, ini gelaja or kalau di-untypo-kan nye, gejala yang sihat yang perlu dipupuk dalam kalangan remaja sekarang. *Eceh, BM aku B3 je, tapi tatabahasa betol what. Haha.*

Tapi, kadang-kadang, bile dah asyik nak google je, argue pon jadi tak panjang, tak best. Well, bukan nak cakap aku suka argue, tapi, argue tu boleh mengeratkan silaturrahim. Eceh. Bajet. Or kadang-kadang memang nak carik pasal pon ade. Hehe

Dalam kegunaan lain pulak, Google or saingan nye, Bing, ni boleh menjawab persoalan yang terbuku di hati, jiwa dan raga anda. *Aku tanak la wat lawak common dengan menambah 'raga basikal' or 'raga motor' kat hujung ayat kan*.

Contohnya, yang selalu aku alami, when watching movies, *omputeh maybe, kes aku dah start speaking* bile tengah-tengah syok menonton movie ni, you came across a very familiar face. Urrghh! you'd be dying to recall his name or what movies he starred in before, in case you've watch any of them.

SO, ape lagi, hit the pause button, and start searching la! Selagi tak jumpe, selagi tu la tak tenteram. Aku la yang selalu cantu. Yeah, kalo dah konon pakar dalam connecting the actors and movies, memang la tak senang duduk.

Tapi yang panas nye, tengah membuak-buak perasaan ingin tahu ni, tetibe plak, internet wat hal, macam sekarang, hampeh, tak gune. Tido lagi baek. Huh! Tido! Forget about that 'korbankan tido pagi' thing, there's no such thing, that's bullshit!

Sekian.

EMOSI MALAM RAYA

Emosi? emosi ape pulak ni? Haaa.. bukan emosi duk pikirkan sejarah kejahilan dulu2 ke, salah silap ngan orang ke, hape ke, emosi malam raye ni pelik sikit, meh nak kasik contoh, biar boleh anda sumer bayangkan :-

A : Cepat, cepat! Pasang langsir, lap lantai, bentang carpet, sapu sawang, basuh periuk kuali!
B : Ape pulak kite je yg kene buat sume, si C tu duduk bersahaje je dari bukak puase tadi, majok ah!

atau, situasi laen nye :-

Si B buat keje salah sikit,
A : Eh eh eh! Buat keje tu laen kali, guna otak sikit boleh tak?
B : *Air muke dah berubah, then, senyap je* *Emo*

Al maklom la, sume2 ade ragam senirik2, kebetulan pulak, setan-setan sume dah kuar berkeliaran, mmg la masing2 naek antu. Tanak mengalah masing2. haha. Bukan cani kite sambot ketibaan Syawal ye kanak2. haha.

*Please note that the situation above is NOT based on a true event. No. :P

Aku ni ckp je lebih, macam mane lah orang tak bising kalo aku ni duk meniarap lagi atas katel, berblogging, sedangkan sume2 tengah sebok2 duk dapo? HAHA. Nak cop aku kaki malas? lantak pi lah, aku ade task aku senirik, hehe, tibe mase task aku kene langsai, baru aku gerak. Macho tak? OK, tak langsong. haha.

err.. tu je kot. Nak gi tolong orang wat keje kat luar ah. GTG.


OH, ZACK!

Siape sangke sebuah belog bisa menceriakan setiap hari anda? Shoot. dah pon terikot2 beliau.

Sape tak kenal ZackZukhairi? aku pon mushkil cane la mamat nih leh fofuler, kecuriousan aku tejawab tatkala aku manatap belog dy for the first time.

I spent from 1 a.m until suboh menekan2 setiap title kat blogroll beliau. oh, nampak gayenye, aku menyubang duet kepade beliau, thanks to me and other 9700++ of his followers.

Seterusnye, kami sekeluarge (menipoo, i mean, satu bilik) menjadi one of his "Balai mengadap" people. Akan ade satu tab yg dibiarkan lame tidak tertutop kat google chrome, yakni, belog beliau. Wes.. korunk kenal kat mane aku eager sangat nak suke2 belog org neh? Tak penah hayat tau, ini kali pertama. Be serious. TAKDE KAETAN.

Kadang2, bile mate dah penat menjeling screen laptop, adelah nnt volunteer nak jadi ala2 pemberite, bacekan post2 beliau.

OK, bukan nak carik publicity post sal jejake gilaan ramai ,dlm belog aku neh (like some certain annoying biatch did) (<-- we'll get back to that later.) but, more like sharing what I like, and what I have learn a lot from this guy. (ye ke?)

senang citer, korunk layan ah belog beliau, and after that, jangan dtg belog aku dah, tak best pon. nak bakar ah belog nih. ARGHHH! sape lah belog aku disisi belog beliau. WAKAKA. takde kaetan. again. abaikan.

Masing2 punye belog, masing2 punye style. kan?

But, He's brilliant, you should check him up, kepade sesiape yg belom lah, aku rase, sume blogger Malaysia ni dah kenal ngan name die nih. CIS, aku ketinggalan.(_ _'')


MY RIVALS

Petai

and

Teh Kundur

 

yeah yeah, memang makhluk kat atas tuh rivals aku. Mintak maaf kepade president club petai dan teh kundur sedunia, aku adelah anti kepade

well, aku dah penah citer kat belog friendster aku dulu, nape aku menci bebenor petai. Aku mcm malas nak citer balik, aci tak?

my latest rivals is Teh Kundur ni ha. Aku rase lah, aku ni jenis yg ranggos segale jenis makanan dlm dunie neh, and why why why in the world aku boleh anti kat kundur ni? well, lidah aku has spoken, the answer is, TAK BEST.

The first time aku let my tongue taste the drop of kundur when Farah shove it to my face. YEAH! that's right! to my face and straight to my mouth, I'm blaming her for making me posting this post :D.

I am down two things that I cannot eat that Farah likes, that is Teh Kundur and the other things is Yong Tao Foo, which, unfortunately, I am really fond of.

Muke aku ni ha, tanak kasik chance kat seafood, adesh, aku dah la suke makan mende uh..bajet ah konon, nak makan sket je... tup tup2, pagi esok gi kelas, kene letak compact powder kaw-kaw nye kat muke nak sorok merah2 humairah yg berkampong dan bermaharajalela kat kulit muke ku. :(( isk isk

So, lucky her can buy the 2 things that she likes without worrying me going to ask some, CET.

Apemende lagi yg aku tak puas ati?

Michelle Yeoh.

Aku pon tatau nape aku anti bebenor makcik ni, maybe kes segale citer pon die nak belakon kot, ntah... masalah tol aku neh. aish.

ok, done. dah lame tak blogging, saje je neh. :) bye

HOI! TAKLEH TIDO MAA

haish... bile dah takleh nak tido ni, aku terpikir gak, ape ek aku wat kalo aku takleh nak tido. duk pikir n pikir n pikir... ish, mane penah aku takleh nak tido, aku TIDOOOOO je keje. hehe

then, skunk la baru aku teringat nak blogging la hape la.. konon ah, isi mase lapang, kebetulan plak si Farah the rumate uh duk gila ngan blog2 blogger tempatan neh, aku pon teringat, aku pon ade blog. KAHKAH.

Plus2 plak, laptop aku bawak gi repair plak tuh, time ade laptop senirik tanak plak blog ke hape kan, duk blog kat tok laki je keje :P skunk ni duk pinjam laptop Farah lah nampak gaye nye, alah, ilek ah, dy tgh tido mati, hehe.

anyway, siyesly takleh nak tido. Suboh dah pon masok, dr kol 2.31 tadi lagi mencube utk tido. haha. Ape2 je lah. Maybe kes dah biase ngan studio project, tak tido sampai suboh. Aish. ni tak sehat utk kesihatan ye kawan2. Anyway. Nak gi solat ah. and then nak pakse diri utk tido.. kes kol 10 kang ade kelas IBE, takleh PONTENG! NEVER! hehe. hebat tak aku? aku salu nye kaki ponteng, but for this class.. no way. haha. 

ok, rindu plak blogging. hehe. see ya!


NONE OF MY BUSINESS?

I'm sure what am I feeling, nor thinking. I just feel like, I don't like her. Well, it's definitely my call to like her or not, but, not really necessary to say an immediate "NO" when I'm not even friends with her.

She seems nice, and cute ( I solemnly can't deny that ) but then, I can't accept the fact that she is now, closed with one of my guy friends, and to be said, they are now a couple.

Urrgh, feeling like she's taking him from me, when I'm not even THAT close with him. But, I just can't say YES to their relationship. It just feel, so wrong. There's something wrong, I don't know if it's with me, or there are really something wrong with their relationship.

I feel like singing Avril Lavigne - Girlfriend to my guy friend's face.

"Hey! Hey! YOU! YOU! I don't like your girlfriend, NO WAY! NO WAY! I think I need a new one"

*sigh* Truth to be said, It's not like I wanna keep him for myself, even though I would KILL to have him, but, NO, he's not right form me too. I can feel it. I just care about him, like he's my own lil' brother, I just wish someone better for him, and I know, definitely NOT her.

What is the problem that I have with that girl? I DON'T KNOW EITHER. Well, maybe coz I know a lil bit of her past relationship. Well, maybe she's change now, so that we can give her a chance, or maybe not.

Or maybe they are just SO perfect together that I just so jealous of them? I don't know, I JUST DON'T KNOW.I couldn't figure it out myself. It could be that. But, who knew.

Or maybe that guy ex-girlfriend is my friend, so I feel what she's feeling? Maybe. I always steal away some other's feeling. Well, putting myself in their shoes and letting me understand them even more.

But I know, my girl'd be fine. She's cool. I hope so.

What ever it is, his relationship is none of my business. I have to wish them a bless of joy in their relationship.

I'm sorry if I was being unreasonable, I just giving out what I feel towards it. I hope, I hurt no one's feeling.

FAN?


I was stunned by this statement.

"After all, being a fan doesn't mean that you had to be there since the beginning, being a fan means that you're WILLING to be there UNTIL THE VERY END"
That is actually from a fan of 2PM, seems like something had happen to 2PM in the past but they still love them, despite all that. I think. I guess.

To think of it, have I been a good fan? *this is actually a nonsense question, but, play along*

Eminem


I have loved Eminem since I was 11. I got 23 big posters of him and uncountable magazines with him on the cover. He's at the top of my list. The person who I have Fan-ned the longest. haha. *I don't even know if the word existed. :))

Always touched by his story life. I hope I could be the one to bring out the best in him. I just couldn't, I know.


He starred in 8 Mile, I watched the movie which is actually a birthday gift from my friend Nadiah. Thank hon!

Johnny Depp


The charming and funny hot guy from the famous movie, Pirates Of The Carribean. He's funny, Greatest actor, and adorable.

When I was 14, I printed out his photos and put them in one clear holder. A file that contributed for his pictures only. Haha. I enjoy his movies. Kinda hunting all of his movies now. Watched a lot of them. I think I have post somewhere in one of my blogs about him.


Not yet married, but having 2 children with his girlfriend, Venessa Paradis. Apparently he doesn't believes in marriage.
#The rest of my list (not necessarily in order) are the ones I like starting when I don't know. heee. :D#

Tablo of Epik High


He's cute, genius, fluent in English. I like him. Enjoy his songs. I even opened up a group for him on crunchyroll.com, but then, it got abandoned :D yeah, only because I was busy with exams and stuff :D

Then, He got married. Beautifully married to a beautiful girl. Congrates to him



Breaks my heart for sure. But, I will always be his fan.



All time favorite. Keep on rising up to the sky, High! They're unique. They couldn't have be more lovable than anything else

I hope I stick to them, Onjae kaji. Untill the very end.

xxxxxx

Errrm... that's the ones that I can list for the time being. I love too many people, that I can't even list one right now. Haha. At the top of my head. Is up there. If something came up, I shall inform you immediately ;)

HEY YOU




I can be kinda BITCHY sometimes, bare with me.



ITU AKU

AKU BELAGAK.

In the most nature way. Aku sebenarnye bukannye NAK SGT tunjok ape yg aku ade, it is just simple a joke. The easiest way to make people crack up, and sometimes can be use to hurt one's feeling. SERVE YOU RIGHT! But, really. It's nothing personal. I intend just to share, with the most obvious way. trust me. :D

AKU CEPAT MARAH.

This is probably a "HELL-NO" statement for me. But really.. I am. But at certain people. And people fail to notice it maybe because I just hardly utter a word or maybe storm out for the very place whenever I get mad. It it just to prevent any damages. Better keep those nasty words to myself, or else, somebody gotta hurt real bad. Soon after that, aku forget, and ignore. Live my life as it is.

AKU PENYABAR.

The 2nd statement proves this one. Kinda. But to remind any of you, HUMAN being, no matter how patient they are, they have their own limits. We are no angels, no perfecto.

AKU BAIK HATI.

In order to make people be nice to me, I need to be nice with them. But some are just don't get it. Taking advantages and stepping all over me.

AKU MALAS.

Ya betol! you can tell by looking at my room :). In my defence, I only tiding up whenever people are not around. Seems like people are always comes in and out my room. There's no way I can do my job ;P.

AKU LESS-ENTHUS

Aku hampakan ramai orang yg expect some enthusiastic face from me. I'm sorry, I don't know what wrong with me. I don't like expressing my emotion to others, or I might show more what they want to see. I know you guys can't handle that. I KNOW.

AKU IGNORANCE.

To something yg remeh temeh ni, aku sepak tepi je. People intend to get hurt for my behave, but really, don't expect attention from me, you get nothing. I hate having some bothersome rubbish on my mind. GET THE HELL OUT OF THERE. I don't give a shit. I probably will walk away like nothing happen.

*nnt2 lah aku sambong post ni, HAHA.